Orice loc de munca ai avea, inteligenta emotionala si abilitatile de comunicare au devenit extrem de importante in zilele noastre. Stim cu totii cat de important este in societate vocabularul, tonalitatea, modul de exprimare.  Insa, poate ca nu acordam intotdeauna aceeasi importanta limbajului non-verbal (gesturi, mimica, pozitia corporala), care este cel putin la fel de important, in special in cazul unui model de videochat.

Comunicarea non verbala este mult mai prezenta decat credem si are ca modalitati de exprimare: gesturile, mimica, pozitia corpului, aspectul fizic. Uneori semnalele non-verbale sunt mai importante decat cele verbale pentru ca pot trada diverse atitudini, sentimente pe care poate nu am vrea sa le exprimam in mod constient. Pentru ca diferenta esentiala intre limbajul verbal si cel non-verbal este chiar gradul de control pe care il avem asupra fiecarei modalitati de comunicare in parte. Daca limbajul verbal este mai usor de controlat, controlul asupra limbajului non-verbal poate fi o adevarata provocare.

Miscarile mainilor, miscarea capului, pozitia corpului in timpul unei conversatii indica atitudinea fata de interlocutor. Pentru modelele de videochat, este foarte important felul in care controleaza aceste aspecte in interactiunile cu membrii, care cauta o experienta placuta, o interactiune cu o persoana deschisa, bine dispusa si calda.

Mainile incrucisate pe piept pot indica de exemplu o lipsa a disponiblitatii, pe cand un gest nonsalant cu mana prin par poate fi un adevarat instrument de seductie. Depinde de fiecare model cum stie sa se puna in valoare si cum poate sa transmita mai bine o stare de buna dispozitie celor cu care discuta online.

Aspectul fizic reprezinta o carte de vizita pentru fiecare dintre noi, in interactiunile cu ceilalti. Iar, pentru un model, felul in care se prezinta online poate face diferenta intre o cariera de succes si un esec total.

De aceea, pentru a-ti asigura succesul ca model de videochat, este nevoie de o grija deosebita atat la ceea ce tine de aspectul fizic, incepand de la stilul vestimentar, pana la coafura, manichiura-pedichiura etc, cat si la gestica si orice alt detaliu ce tine de comunicarea non-verbala.

Despre toate aceste lucruri poti afla mai multe, participand la un interviu. Modelele selectate au parte de training de specialitate si sfaturi de la modelel e experimentate. Alatura-te si tu echipei noastre pentru a deveni cea mai buna versiune a ta.