La prima vedere, videochatul poate parea o meserie la indemana oricui. Asa si este, insa doar daca ai atuurile necesare si daca tii cont de cateva detalii foarte importante. Cel mai important atuu al unui model, dincolo de aspectul fizic (care este important, dar nu hotarator), este increderea afisata in fata webcam-ului.

Daca nu poti vorbi liber cu orice membru, daca te blochezi din cauza timiditatii, daca nu stii cum sa gestionezi anumite situatii care pot aparea pe parcus, atunci mai ai de invatat. Pentru a veni in intampinarea fetelor interesate de o cariera de model, ne-am gandit sa impartasim cu voi cateva trucuri care va pot ajuta sa capatati mai multa dezinvoltura in camera de lucru.

Nu ai de ce sa fii timida

Este important sa-ti dai seama ca nu are de ce sa-ti fie teama sau rusine de ceea ce faci. Cei cu care comunici vor doar sa discute si sa se simta bine in prezenta ta, deci poti sa fii linistita si relaxata. Nu se va intampla nimic din ce nu-ti doresti. Poarta-te natural si fii increzatoare in farmecul tau. Vei vedea ca fiind tu insati vei primi feedback pozitiv de la membri, care vor deveni dependenti de prezenta ta si vor reveni pentru sesiuni mai lungi si mai interesante.

Experienta este importanta

Daca nu ai deloc experienta ca model de videochat, e posibil ca la inceput sa fii putin speriata , pentru ca nu stii inca nimic despre videochat. Orice model incepator poate resimti o usoara teama de camere, insa, pe masura ce va trece timpul, suntem siguri ca vei intelege ce trebuie sa faci pentru a avea succes si va incepe sa-ti placa maxim jobul tau.

E nevoie de putina pregatire

Ca in orice alt job, e nevoie de putina pregatire inainte de a intra in camera de lucru. Trebuie sa te pregatesti mental pentru ce se va intampla, si aici un rol important il are trainerul videochat, care te va indruma de la inceput astfel incat sa incepi cu dreptul. Petrecand mai mult timp in fata camerelor, acestea vor inceta sa te mai sperie, vei fi din ce in ce mai relaxata si mai linistita la studio. Daca te ajuta acest lucru, iti poti crea dinainte anumite scenarii posibile, sau poti sa-ti faci o lista cu intrebari si raspunsuri posibile.  Pana la urma, tot ce ai de facut este sa fii tu insati in fata camerelor, sa socializezi cu cei care vor sa comunice cu tine, sa te lasi descoperita si sa te bucuri de experienta.

Mult succes !