Conform unui studiu recent, astazi in Romania exista 3000 de studiouri de videochat unde lucreaza peste 100 000 de modele, care castiga fiecare intre 1000-5000$/luna. Cei mai multi utilizatori ai site-urilor de profil sunt din America, iar numarul celor care utilizeaza frecvent aceste servicii este in crestere constanta. Industria este in plina ascensiune la nivel mondial, iar Romania este lider mondial al pietei de videochat, cu castiguri de 100 milioane de euro/an.

Care sunt castigurile reale din industria videochatului

Un model de videochat cu experienta poate castiga in medie aproximativ 100.000$, daca lucreaza full time, iar un model incepator ajunge sa castige pana la 15 000$ anual, tot ca angajat full time al unui studio. Modelele angajate part time pot castiga undeva intre 50-60 000$ anual.

In ce investesc modelele

Modelele de la noi din tara investesc in special in aspectul fizic, dar si in imobiliare si masini. Modelele cu experienta isi cheltuiesc banii atat pe haine si accesorii pentru uz personal, cat si pentru bunastarea celor apropiati. Multe modele reusesc sa economiseasca sume importante de bani cu care isi realizeaza planurile: isi deschid o afacere, isi cumpara o casa, isi ajuta familiile.

Experienta profesionala a modelelor

Desi se crede ca cele mai multe modele de videochat sunt studentele, doar 34% din modele vin de pe bancile facultatilor. Foarte multe modele feminine de la noi din tara sunt foste angajate ale multinationalelor care realizeaza ca un studio de videochat le poate oferi un program flexibil si castiguri mult mai mari.

Idei preconcepute la tot pasul

Desi in orice discutie despre videochat se pronunta cuvinte jignitoare la adresa celor care activeaza in acest domeniu, adevarul este ca modelele din Romania au studii superioare, sunt foarte frumoase si foarte abitioase. De cele mai multe ori fetele care devin modele de chat online reusesc sa-si atinga scopul pe care si l-au propus, ajung femei puternice si realizate.

Cate ore trebuie sa lucrezi pentru a avea succes

In general, pentru a ajunge la castiguri importante, un model trebuie sa petreaca 40 ore sau mai mult pe saptamana in camera de lucru. Modelele care lucreaza 10 ore pe saptamana sau mai putin nu ajung la venituri mari.

Daca ti-am trezit interesul si ai vrea si tu sa devii model online, te asteptam la un interviu.

Iti doresti un viitor nou si ambitios?